Skābbarības sagatavošana

Bioloģiskie ieraugi

Kofasil Duo

Fermentācijas un aerobās stabilitātes uzlabošanai stiebrzāļu, tauriņziežu un graudaugu masas skābbarībai. Satur 2 veidu homofermentatīvās un heterofermentatīvās pienskābes baktērijas. Osmotolerantās homofermentatīvās pienskābes baktērijas ātri pazemina skābējamās masas pH, ierobežojot nevēlamos mikroorganismus - enterobaktērijas un klostrīdijas, heterefermentatīvās baktērijas ierobežo raugu un pelējuma sēnīšu vairošanos, samazina mikotoksīnu rašanos un skābbarības sasilšanu izēdināšanas laikā. Ieteicams skābbarībai, kuru izēdina siltā laikā – pavasarī, vasarā, rudenī. Atļauts lietot bioloģiskajās saimniecībās.

Kofasil Life

Vidēji slikti skābstošām un viegli skābstošām stiebrzālēm un tauriņziežiem. Nodrošina pareizu fermentācijas norisi, samazina barības vielu zudumus, uzlabo skābbarības apēdamību un sagremojamību. Ieteicamais skābējamās masas sausnas saturs 28-40%. Homofermentatīvās pienskābes baktērijas ir osmotolerantas – darbojas arī masā ar augstu sausnas saturu. Ievērojot lietošanas rekomendācijas un iedzīvinot produktu pirms pievienošanas skābējamai masai, baktērijas sāks darboties uzreiz, strauji paskābinot masu. Atļauts lietot bioloģiskajās saimniecībās.

Kofasil Life M un Kofasil S

Kukurūzas un graudaugu veģetatīvās masas skābbarības aerobās stabilitātes uzlabošanai un mitru graudu konservēšanai anaerobos apstākļos (hermetizēti zem plēves). Satur heterofermentatīvas pienskābes baktērijas, kas ierobežo raugu un pelējuma sēnīšu vairošanos, samazina mikotoksīnu rašanos un skābbarības masas sasilšanu izēdināšanas laikā. Tvertni atvērt izēdināšanai pēc 7-8 nedēļām. Atļauts lietot bioloģiskajās saimniecībās.

Ķīmiskie konservanti

Kofasil Liquid

Stiebrzāļu un tauriņziežu zaļmasai ar sliktu skābējamību: zemu sausnas saturu un augstu proteīna saturu. Īpaši ieteicams sliktos laika apstākļos. Nomāc nevēlamos mikroorganismus – klostrīdijas, listērijas, enterobaktērijas, ierobežo sviestskābes rašanos, samazina proteīna noārdīšanos. Konservants ļoti efektīvi ierobežo klostrīdiju vairošanos skābbarībā un klostrīdiju nonākšanu pienā, kas ir priekšnoteikums kvalitatīva siera ražošanai. Uzlabo skābbarības apēdamību. Nav korozīvs, pH 8-10.

Kofasil Stabil

Kukurūzas, stipri apvītinātas zāles, graudaugu masas, cukurbiešu graizījumu, alus drabiņu konservēšanai. Ierobežojot raugu un pelējumsēņu vairošanos, nodrošina augstu enerģijas un barības vielu saglabāšanos un masas stabilitāti pēc tvertnes atvēršanas. Nav korozīvs, pH 8 – 9.5

Kofa Grain pH5

mitru (veselu, placinātu un drupinātu) graudu konservēšanai. Novērš raugu un pelējuma sēnīšu vairošanos un mikotoksīnu rašanos graudos uzglabāšana laikā. Nodrošina mitru graudu un to produktu drošu glabāšanu gan aerobos apstākļos gaisa klātbūtnē, gan hermētiskos apstākļos zem plēves seguma tuneļos un tranšejās. Mazkorozīvs, pH 5